top of page

Germanicia Antik Kenti

Kent merkezinde Kahramanmaraş olarak adlandırılan bölgede kaçak kazı sonucu ortaya çıkarılan Geç Roma dönemine ait mozaiklerde  o dönemdeki günlük yaşamdan kesitler tasvirlenmiştir. Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen ve mozaikcilerin işçilik kalitesi açısından emsallerine göre daha ayrıcalıklı hale gelen bu bölge çok yakında ziyareye  açıklarak bir açıkhava müzesine dönüşecektir.

Kahramanmaraş Müzesi

Yaklaşık 10 salonu ile yeniden yapılan Kahramanmaraş Müzesi'nde 30.000 civarında eser bulunmaktadır. 

1920 Kurtuluş Müzesi

Kurtuluş Savaşında verdiği mücadelenin figürler aracılığıyla anlatıldığı Kurtuluş Müzesi Kahramanmaraş Kalesinde ziyarete açıktır.

Kahramanmaraş Kalesi

Kahramanmaraş Kalesi, Kahramanmaraş kent merkezindeki yığma tepenin üstündedir. Günümüze değin birçok onarım geçiren kalenin M.Ö. 1. yüzyıl - M.S. 2. yüzyıl arasında yapılmış olacağı düşünülmektedir. 

Tarihi Konaklar ve Hanlar

Abdülhamithan Camii

Mercimek Tepesinde yer alan, Türkiyenin en büyük üçüncü camisidir.

Kapalı Çarşı

XI. yüzyılda inşa edilen Kahramanmaraş Kapalı Çarşı, il merkeznde bulunduğu için şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. 

Ceyhan Nehri ve Köprüsü

Eshab-ı Kehf

Eshab-ı Kehf-Kehf hadisesi Kur'anı Kerim' de ve diğer semavi kitaplarda Bas-ü badel mevt ( Yeniden dirilme ) inancının delilleri arasında gösterilir. Buna göre; 

Ulu Cami ve Taş Medrese

Kahramanmaraş kalesi güney etekleri, kent meydanında yer alır. Özgün bir Dulkadirli eseri olan yapının

Kapıçam Tabiat Parkı

Ülkemizin 30. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Kapıçam Tabiat Parkı 179 Hektarlık alanı kapsamakta olup İl merkezine 13 km mesafededir.

Yaylalarımız

İlimizde bulunan Yavşan, Başkonuş, Karagöl, Yedikuyu, Çalıbalma, Üçkaya, Çevirme, Binboğa, Gonan, Yenicekale, Kazma, Kozludere ve Bertiz yaylaları sayılabilir. Bu yaylalar soğuk suları ve temiz havası ile bilinirler.

Uludaz Tepesi ve Uğur Böceği Kolonileri

Bu öğe ne hakkında? Bunu ilginç kılan nedir? Değişik bir başlık ekleyerek ziyaretçilerinizin dikkatini çekin...

Döngel Mağraları

Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun 50. km.sinde yer alır. Döngel, üst üste ve birbirine bağlı üç mağaradan oluşur. Kahramanmaraş topraklarında ilk yerleşim İ.Ö 40.000-10.000 Paleolitik Dönem'de bu mağaralarda başlıyor.

Menzelet Barajı ve Ali Kayası

Ali Kayası Kahramanmaraş merkez Bulutoğlu köyü Karput Mezrası sınırları içerisinde bulunan Ali Kayası eski Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun 25. kilometresinde düz bir kayadan oluşmaktadır.

Please reload

bottom of page