top of page

Sömelek Köfte

2 subardağı ince köftelik bulgur

250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 küçük soğan

tuz 1 tatlı kaşığı

 

 

Kavurmak için

 

200 gr tereyağ veya 1 çay bardağı zeytinyağ

karabiber, kırmızıbiber

 

Yapılışı

 

Bulgurun üzerine kıymayı, doğranmış soğanı,salçayı ve tuzu ilave ederiz. Bu karışıma ara ara su ilave ederek macun kıvamına getirerek yoğururuz. Daha sonra bu karışımı nohut tanesinden büyük olacak şekilde yuvarlarız. Bu köfteler daha sonra tuz ilave edilmiş suda haşlanır. Bir başka tencereye yağ ,karabiber, kırmızıbiber ilave edilir. Arzu edililirse 1 yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası ilave edilir, su dan süzülen köfteler tencereye ilave edilerek 5-10 dk kavrulur Afiyet olsun

 

 

Not:Bu yemeğin yanına mutlaka ekşili turşu yapılır. Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenirse lezzeti ikiye katlanır.

Afiyet Olsun.

Please reload

bottom of page