Sömelek Köfte
2 subardağı ince köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 küçük soğan
tuz 1 tatlı kaşığı
Kavurmak için
200 gr tereyağ veya 1 çay bardağı zeytinyağ
karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı
Bulgurun üzerine kıymayı, doğranmış soğanı,salçayı ve tuzu ilave ederiz. Bu karışıma ara ara su ilave ederek macun kıvamına getirerek yoğururuz. Daha sonra bu karışımı nohut tanesinden büyük olacak şekilde yuvarlarız. Bu köfteler daha sonra tuz ilave edilmiş suda haşlanır. Bir başka tencereye yağ ,karabiber, kırmızıbiber ilave edilir. Arzu edililirse 1 yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası ilave edilir, su dan süzülen köfteler tencereye ilave edilerek 5-10 dk kavrulur Afiyet olsun
Not:Bu yemeğin yanına mutlaka ekşili turşu yapılır. Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenirse lezzeti ikiye katlanır.
Afiyet Olsun.