Ekşli Çorba
Köftesi için Malzemeler
2 subardağı ince köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
1 küçük soğan
tuz 1 tatlı kaşığı
Sosu için
2-3 diş sarımsak
1 subardağı nohut
2-3 tane soğan
1-2 yemek kaşığı biber salçası
100 gr tereyağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber,sumak ekşisi
Üzeri için
100 gr tereyağı
2-3 yemek kaşığı nane
Yapılışı
Bulgurun üzerine kıymayı, doğranmış soğanı,salçayı ve tuzu ilave ederiz. Bu karışıma ara ara su ilave ederek macun kıvamına getirerek yoğururuz. Daha sonra bu karışımı nohut tanesinden büyük olacak şekilde yuvarlarız.
Sosu için; Bir tencereye yağı alıp soğanları doğrayıp pempeleşinceye kadar kavurup üzerine salçayı ve nohutları ilave ederiz.
Nohutlar piştikten sonra üzerine köfteleri ileve ederiz. Köfteler 5-10 dk piştikten sonra sarımsakla sumak ekşisi ilave edilir. En sonunda üzerine kızgın yağda nane kızdırılarak ilave edilir.
Afiyet olsun