top of page

Ekşli Çorba

Köftesi için Malzemeler

 

2 subardağı ince köftelik bulgur

250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma

1 küçük soğan

tuz 1 tatlı kaşığı

 

Sosu için

2-3 diş sarımsak

1 subardağı nohut

2-3 tane soğan

1-2 yemek kaşığı biber salçası

100 gr tereyağ

tuz,karabiber,kırmızıbiber,sumak ekşisi

 

Üzeri için

 

100 gr tereyağı

 

2-3 yemek kaşığı nane

 

Yapılışı

Bulgurun üzerine kıymayı, doğranmış soğanı,salçayı ve tuzu ilave ederiz. Bu karışıma ara ara su ilave ederek macun kıvamına getirerek yoğururuz. Daha sonra bu karışımı nohut tanesinden büyük olacak şekilde yuvarlarız.

 

Sosu için; Bir tencereye yağı alıp soğanları doğrayıp pempeleşinceye kadar kavurup üzerine salçayı ve nohutları ilave ederiz.

 

Nohutlar piştikten sonra üzerine köfteleri ileve ederiz. Köfteler 5-10 dk piştikten sonra sarımsakla sumak ekşisi ilave edilir. En sonunda üzerine kızgın yağda nane kızdırılarak ilave edilir.

Afiyet olsun

Please reload

bottom of page