top of page

KAHRAMANMARAŞ ZİYARETİ


1987 Yılında Ankara’da kurulan KEV Eğitim adına otuz iki yıldır Kahramanmaraş’a eğitimde hizmet vermeye devam ediyor.
Ankara’da eğitim gören öğrencilere burs ve giyim desteği sağlayarak Türk Eğitim Sistemine hizmet vermenin yanında Ankara’da yaşayan Kahramanmaraş’ lılar ile her daim iletişimde bulunarak acı ve tatlı güncelerinde yanlarında bulunmakta aynı zamanda Ankara’da yaşayan Kahramanmaraş’ lılar ile Kahramanmaraş’ta yaşayanlar arasında kültürel köprü görevini en iyi şekilde yürütmektedir. Bu görevi yayın, toplantılar, kahvaltılar, geziler, musiki çalışmaları vb. ile sağlanmaktadır.
KEV Ankara’nın, yanında 2018 yılında da Kahramanmaraş merkezde temsilcilik tesis ederek yerelde daha da etkinlik sağlamıştır.
Son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bayazıt, Denetleme Kurulu Başkanı Şahin Yıldırım, Genel Sekreter Av. Mustafa Bayazıt, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Zarifoğlu ile Kahramanmaraş Temsilcileri Erdoğan Güçlü, Mehtap Emirmahmutoğlu, Abdulhakim Eren, Levent Çuhadar’ın katılımıyla Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde ziyarette bulunulmuş ve KEV in amaçlarına uygun çalışmalar yapılmıştır.
24-09-2019 Salı
Göksun ilçesi ve Belediy Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ziyaret edildi. KEV’in çalışmalarının Başkana aktarılmasının ardından, Başkanın Göksun için çalışmaları ve ilçenin yayla konumuyla turizmin gözdesi olacağı ve bu gelişmeden KEV olarak memnuniyetimiz belirtildi. Akabinde Afşin’e geçilerek Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ziyaret edildi. Başkandan Eshab-ı Kehf’in yanında bulunan arazide ilçede lavanta ekim alanı oluşturdukları ve aynı zamanda gül yetiştirmede de iddialı oldukları bilgisini aldık.


Arkasından mütevelli heyet üyelerinden Ecz. Hamit Bülent Eken ziyaret edildi.
Afşin-Elbistan bölgesinin en büyük balık ve kır lokantası mütevelli heyet üyemiz Haşim Böke’ye aitti. Beklenmedik bir yangın geçiren lokanta çevreye hizmet vermekten uzaklaşmıştı yangın sonunda yerle bir olmuş üç milyon liralık bir zarar oluşmuştu. Yeniden yapılan lokanta hizmetini tekrar sürdürmektedir. Haşim Bey’e geçmiş ve hayırlı olsun ziyaretinden sonra Elbistan’a geçen heyetimiz Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan yapacaklarını kısaca anlattı KEV Heyeti Elbistan ve Türkiye’ ye hizmeti olan kişilerin anılması için isimlerinin kurumlara, parklara, meydanlara, caddelere verilmesini teklif etti. Bunu olumlu karşılayan başkandan ayrılarak Ekinözü İlçesi ziyareti ile bir günlük çalışma tamamlanarak Kahramanmaraş’a dönüldü.
25-09-2019 Çarşamba günü Clarion Otel’de Kahramanmaraş’ta ikamet eden mütevelli heyet üyelerine sabah kahvaltısı düzenlendi.
Kahvaltıya; Erdoğan Güçlü, Mehtap Emirmahmutoğlu, Abdulhakim Eren, Levent Çuhadar, Bünyamin Günal, Dr. Oğuz Paköz, Ecz. Mustafa Hüdayioğlu, Zeynep Arıkan, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Prof. Dr. İbrahim solak, Akif Çaylıoğlu, Mustafa Okumuş katıldı.
Toplantıda kısa bir konuşma yapan KEV Başkanı Mahmut Bayazıt Ankara’da KEV adına yeni bir daire aldıklarını belirtti. Mütevelli üyelerinden çalışmalara ışık tutacak görüşlerine ve tekliflerini açık olduklarını belirtti.
Söz alan üyeler görüşlerini belirttiler. Vakfın sosyal etkinliklere de daha fazla önem vermesi görüşü ağırlık kazandı.
Ardından KSÜ ziyaret edildi. Üniversite ve Vakfın çalışmaları karşılıklı anlatıldı. Yine İstiklâl Üniversitesine geçildi Rektör Sami Özgül; Üniversitenin yerini tesbit için çalışmalar yaptıklarını ve kuruluş aşamasını anlattı.
Mütevelli Heyet Üyemiz Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ziyaret edildi her zamanki gayretiyle KEV’ in yanında olduğunu belirten Okumuş Başkan, gayretiyle dikkat çekmeye devam etti.
26-09-2019 Perşembe günü;
Ziyaretlere Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le başlandı. Çok sıcak bir karşılamada bulunan başkan KEV ‘in faaliyetlerini ve yararlarını Ankara’dan bildiğini, yöneticilerle birlikteliğini anlattı. Ardından bir soru üzerine, bir “eylem Planı” hazırladığını ve plana göre Kahramanmaraş’ın genel hizmet dökümünü tek tek anlattı. En dikkat çeken Yedikuyu Kayak Merkezi, Aksu’nun kirliliği, şehrin yeni yerleşim yerleri, ilçelerdeki hava kirliliği gibi bir çok hizmet verileceğini, bunların bir sıraya konulacağını anlattı. İyi bir “planlama” yaptığı kanaatı oluştu heyette.
Arkasından Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ziyaret edildi. Vakfa her zaman yakınlığı bilinen başkan ne gibi desteğe ihtiyaç duyulursa elinden geleni yapacağını söyleyerek heyetin moralini yükseltti. Belediye çalışmaları konuşuldu. Özellikle Dulkadiroğlu’nun amblemine dikkat çekildi.
Pazarcık İlçesi’ ne geçildi. Başkan İbrahim Yılmazcan heyeti kapıda karşıladı, Makamın sökülen kapısından herkes teklifsiz giriyordu bizde girip halkla beraber onlarca muhtar ve vatandaş ile çalışmaları dinledik. Heyecanı bitmeyen başkan çevre yolunu özellikle anlattı. Doğu Anadolu’ya bağlayan ve çarşıdan geçen yolun trafiği kaldırmadığı gözleniyordu. Eğitimden gelen başkan “Eğitim Vakfımıza” çok önem verdiğini anlattı. Ardından bu yıl rahmete kavuşan, Acı kaybımız KEV Yönetim Kurulu üyemiz, büyüğümüz Milli Eğitim Başmüfettişi Halil Arık’ın daha önce öğretmenlik yaptığı yıllarda “ÇOÇUK” şiirini yazdığı okula eğitim camiasındaki hizmetlerinden dolayı isminin verilmesi gereği konuşuldu. Pazarcık’ta kahramanlık gösteren ve Kılıç Ali Paşa ile birlikte Kurtuluş savaşına katılan Batumlu Ali Efendi’nin resmini Belediye binasına astıran başkan Yılmazcan yukarı Pazarcık’taki parkada Batumlu Ali Efendi’nin adının verileceğini söyledi. Başkan Yılmazcan ’ın KEV heyetine teklifi bir okula yardımcı olunması idi. KEV Başkanı Mahmut Bayazıt heyet ile istişare ederek , Halil Arık’ın anısına okuduğu ilkokul Ulubahçe’ye Kırtasiye, giyim vb eksikliği olan öğrencilerin ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti. Pazarcık Belediye Başkanı ve Kaymakam Bey’in katıldığı yemekli toplantı’ nın ardından heyet memnuniyetini belirterek veda etti.
KEV heyeti akşam yemekte buluşup değerlendirme toplantısı yaptı. Kahramanmaraş ‘in Kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla özel bir çalışma yapılmasına karar verildi.
Genel olarak başarılı bir ziyaret ve çalışma yapıldığı ortaya çıktı. 27-9-2019 Tarihinde KEV yöneticileri Ankara’ya döndü.
Abdulhakim EREN

bottom of page